למרק:
750 גרם בצל פרוס
120 גרם חמאה
3 קפות קמח
9 כוסות ציר ירקות
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות אבקת מרק בצל
מלח ופלפל לבן
להגשה:
קרוטונים
גבינה צהובה מגוררת
שמים בסיר את כל ירקות הציר, מכסים במיים ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים הירקות ומשאירים את המים.
להכנת המרק, מטגנים בסיר את הבצלים בחמאהעד שנעשים שקופים, מנמיכים את האש וזורים את הקמח ומערבבים בעדינות.מוסיפים את ציר הירקות והיין ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת המרק, מלח ופלפל ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה מאוד ומידי פעם בוחשים.
יוצקים את המרק לכעריות אישיותומפזרים בכל קערית גבינה צהובה. מקרימים מספר דקות בתנור שחומם מראשלחום של 220 מעלות, עד שהגבינה נמסה.